torsdag 25 mars 2010

Korkad eller bara dum?

Karin Rågsjö (V) måste ju slå världsrekord i ”Hur korkad kan man vara!”
Ett antal socialarbetare i Stockholm (?) krävde enligt nya kommunala ”uppköpslagen om fri etablering” – (kan säkert heta något annat men det handlar om att all kommunal verksamhet, skall kunna vara utsatt för privat konkurrens), och dessa medarbetare har jobbat under många år med ensamkommande unga flyktingar – heter det också så?, och får man säga flykting utan att bli åtalad?, ville gärna starta en privat verksamhet som tog hand om dessa stackare. Man har gjort redan ngt slags provverksamhet och alla verkar tycka det är bra.
MEN – inte Karin Rågsjö (V). Hon kör, i Rapport och i Morgon TV4, med ett antal lösa allmänna floskler i just den här frågan med privat verksamhet, och sen på slutet kommer själva klon – essensen av essensen, Lenin skulle jubla, Mao skulle gråta, hela sanningen med (svart)röd politik. Hon säger utan att tveka: ”Detta är ju fullständigt omöjligt av flera skäl.” ”Man driver ju inte en sådan här verksamhet av ideella skäl utan för att tjäna pengar.” ”Och vi vill absolut inte att man skall göra vinst på våra skattepengar!”
Hallå!! Någon hemma? Vinst på våra skattepengar??
Om en verksamhet är utsatt för konkurrens, så vinner det erbjudande som har lägsta pris och bästa prestanda. Dessa erfarna socialarbetare – många med utländsk härkomst och stor erfarenhet av att komma till ett annnat land, och med stor och gedigen kunskap i ärendet, såg säkert ganska tidigt att hela frågan med ett kommunalt engagemang hanterades på ett taffligt, oprofessionellt och framför allt oekonomiskt sätt. De insåg direkt: ”Detta kan vi göra betydligt bättre och mycket billigare.”
Fattar hon inte att de gör det billigare? Om inte – så får de ju inte uppdraget.
Så i själva verket, så tjänar ju skattebetalarna pengar och inte förlorar!!
Kära Karin Rågsjö (V). Vad är bäst för samhället och de inblandade? Att ha en dyr och dålig kommunal verksamhet som inte fungerar eller ha en billigare och bättre privat verksamhet?
Jag säger inte att all privat verksamhet automatiskt är bättre, men i många fall driver det entreprenören att göra lite mera – jobba lite längre på kvällarna, gå upp lite tidigare på morgnarna, tänka runt hörnet hur man kan göra det bättre och billigare och engagera sig lite ytterligare för sina kunder/patienter och därmed bli mer uppskattad och kanske få det själv lite bättre på slutändan.
Svårare än så är det inte, Karin Rågsjö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar