torsdag 4 mars 2010

"Aktivt självskydd!"

Har ni hört ordet förut? Vet ni vad det betyder?
Det vet jag! Skall genast berätta .

Så här är det. En heroinist börjar inte med heroin första dagen. Han börjar på helgerna ett par år innan att ta en joint med grabbarna och sedan är det kört. Blir lite starkare grejor så småningom och gärna oftare. Kul är det och han trampar på vidare på stegen som tyvärr leder åt helt galet håll.

Och nu kommer vi till "Aktivt självskydd" som är en parallell med detta.

Svenska soldater i Afganistan har fått öppna eld först när de själva har blivit beskjutna. Men nu har de kommit med en begäran att få använda "Aktivt självskydd", vilket innebär att de själva får börja panga när de tror och uppfattar att läget eventuellt är kritiskt. "Aptiten växer när man äter" är ett känt uttryck...

Nu börjar de svenska soldater tyvärr bli som de amerikanska. Vara riktiga krigare som gillar att använda sina gigantiska bössor och skjuta ihjäl motståndare, så många, så ofta och så fort som möjligt. Att det stryker med fler civila än talibaner, det är tyvärr en sak som man får ta i dessa tider, verkar vara normen.

Jag är övertygad om att våld föder våld, så för tusan ge er inte in i detta missbruk - det kommer att sluta i katastrof. Det får räcka med de fina pojkar som redan har kommit hem i förväg och på fel sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar