onsdag 14 januari 2015

Livets ursprung

Det kan väl inte ha undgått någon att jag tror på Darwins lära om livets uppkomst och arternas utveckling.
Det var ett intressant program om detta på TV i förrgår. Massa professorer i olika discipliner intervjuades och utfrågades.
En gubbe forskade på fossiler i Grand Canyon och såg att det för 3 miljarder år sedan fanns bara encelliga varelser och för 1,5 miljarder sedan fanns det flercelliga fram till våra dagars komplicerade arter. Ibland tror man dock att vissa personer man hör talas om fortfarande är encelliga.
Sverker Martin- Löf t ex.
Bortsett från honom, så kan man se i historien att fenor blivit fötter och vi traskat upp på land för några hundra miljoner år sedan.
Men då säger någon opponent att allt är för fantastiskt för att bara vara utveckling så någon i början borde ha haft sitt finger med i spelet. De sanna Gudsdyrkarna - Jehovas vittnen m fl, tror ju fortfarande att jorden bara är 6 000 år gammal och hur de kan göra detta är för mig en gåta år 2015.
Men då säger jag: " Om det krävs en oerhört intelligent varelse - Gud eller något motsvarande, för att ha startat hela processen miljarder år sedan, vem har då skapat honom"?
För han/hon/hen kan väl inte uppstå av sig själv?
Det har de inte tänkt på de rackarna!
 

1 kommentar:

  1. ....jag har visserligen varit bortrest ett tag, men, det har bildats en "ny" regering under tiden.
    Den uppstod väl av sig själv ! --eller ?

    SvaraRadera