söndag 27 juni 2021

Midsommar 2021

 På midsommardagen gick jag caddie på Åda golfbana i Trosa. Vi hade på midsommarafton varit och hälsat på en fd arbetskollega, som just flyttat dit. På 25 år har de flyttat 7 ggr. Och de är 80+..

"Ett kreativt sätt att hålla ihop äktenskapet", säger Arvo.

I alla fall så bodde vi över natt på Åda Golf Hotell som ligger vid 1a tee. Vid 7- tiden vaknade jag av att en greenklippare for runt men ännu mer av att det  var sorl och musik och tjo och tjim.

På väg till frukost såg jag "uppstället" på 1a tee. Det var inte som vid vanliga tävlingar med kanske en dricka och en påse med pegs, en boll och lite godis.

Här var uppdukat en hel bar! Och det skrattades och tjoades och en "bergsprängare" förde ett himla oväsen. Inte vanligt i traditionell golfmiljö.

Förstod att det var en tradition av ett större antal herrar i yngre medelåldern att fortsätta midsommarfyllan dagen därpå och på golfbanan. (Någon måste känna någon i styrelsen av klubben, annars brukar detta inte få ske. Eller också har de en ung styrelse..)

De var 4 herrar i varje "boll" och en golfbil. I den fanns den spelande "bergsprängaren" och ölförrådet. Efter 11 hål åt vi en banan för att få lite energi. I papperskorgen låg då ett bananskal och ca 20 tomburkar starköl.

Det blev en ganska lång runda och deras spel blev ju varken snabbare eller bättre ju närmare de kom 18 e green.

Jag frågade efteråt på lunchen om tävlingen hade något namn och det hade den inte.

Jag förslog då "De Aderton Alkohålen!"

På TPC Scottsdale, Arizona går en golftävling varje år som drar enormt många människor till sig som vill partaja och titta på golf. Bara runt 16e green samlas ca 30 000 personer. Det är ett korthål på ca 140 m. Varje spelare som missar greenen blir utbuad och de av åskådarna som händelsevis ser om någon spelare skulle träffa greenen, jublar.

Men där är det publiken som är full och inte spelarna. Det är skillnaden.


Har du tänkt på att nästan alla fotbollsspelarna i EM nu har samma frisyr? Klippta med maskin runt öronen och en kalufs ovanför. Så långt ifrån "inne" man kunde tänka sig för ett antal månader sedan. Håller EM kansliet med en Coronaimun frisör som åker runt till alla landslag och klipper dem? Nästan 50-talsfrisyr. Kör ett par varav med maskinen och låter resten vara kvar. T o m Ronaldo.


Hanna Marklund heter en svensk expertkommentator på TV4 under EM. Var själv framgångsrik back och med i landslaget och med den ljuvligaste norrländska dialekt man kan tänka sig.

Inte visste jag att Sverige hade ytterligare 1500 km norr om Luleå? För så låter det när hon pratar.

Och bara namnet är musik. Han na Mark lund.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar