fredag 17 december 2021

Rumlare

 SVT kommer med en serie på 3 timmar om Evert Taube med start den 20/12. I förannonseringen säger de att det skall handla om alla hans egenskaper som författare, trubadur, låtskrivare, konstnär och rumlare.

Det där med rumlare låter för mig himla intressant.

Jag vill också vara rumlare men vet inte exakt vad det betydde.

Ringde då Christer och frågade och han hade heller inte 100 % pejl på exakt syftning men trodde inte att varken han eller jag kunde bli rumlare, för vi hade lite för gott ställt. En rumlare borde leva över sina tillgångar enades vi om.

Men så är inte fallet enligt synonymboken. Synonymer är festprisse, lebeman, nattsuddare, vivör, playboy och dryckesbroder mm.

Det sistnämnda klarar vi av bägge två men de andra blir svårare. Man är ju så trött på kvällen och gillar att gå och lägga sig.

Evert var ju dessutom en kvinnokarl, sas det, men man har inte hört så mycket skvaller i detta ärende. Men han lär ha varit försvunnen från det trygga hemmet då och då. Och var då inte alltid på Gyllene Freden, enligt uppgift.

Han hade ju också sin Astrid, som han lämnade en ros till varje gång han uppträdde på Gröna Lund. Jag var där flera gånger och kan intyga att det var sant.

En annan riktig rumlare var Slas - Stig Claesson. Han var också ett geni och skrev fantastiska berättelser. Jag hade en golfkompis Magnus, som var nog mer av en gamäng än rumlare, och som var relativt nära vän med Slas. Han berättade att under en tid var Slas sammanboende med en kvinna och när Slas kom hem efter ett flertal dagar och nätters frånvaro, så drog hon alltid av honom byxor och kalsonger redan i hallen och luktade på hans genitalier. 

Luktade han tvål och gott, fick han en riktig sjuhelsikes örfil, för så  doftade han inte i vanliga fall...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar