onsdag 27 oktober 2021

Einar

 Förra onsdagen intervjuades en kvinnlig polis som jobbade med utredningar av grova brott som skjutningar mm.

Hon sade att om det skulle bli en enda skjutning på Södermalm skulle det bli ett helt annat ljud i skällan i jämförelse med 10 skjutningar i Järva området.

Och att de som jobbade med denna typ av uppdrag, gick på knäna. Och inte bara bokstavligt för att hitta tomhylsor och fotspår mm utan även på andra sätt.

På torsdagskvällen sköts rapparen Einar  till döds i Hammarby Sjöstad, inte så långt ifrån Söders höjder.

Och hon hade helt rätt. Första sidors stoff i tidningar och alla andra media en hel vecka snart. 

Einar levde under hot och med skyddad identitet , men de kriminellas långa arm verkar betydligt längre än polisens och lagens.

En fd pojkvän till min tidigare hustru, åkte till Los Angeles på 80-talet för att praktisera trauma kirurgi. På den tiden stacks och sköts det ordentligt i USA men mycket lite i Sverige. Kommer ihåg att det mördades lika många i New York på ett dygn som i hela Sverige på ett år. Och det var ungefär lika många människor på bägge ställena.

Idag såg jag en framsida på en tysk tidning, som till och med jag som bara läste tyska 3 år för ca 50 år sedan, förstod texten som sade att Sverige är det farligaste landet i Europa att leva i.

Visst var det mycket roligare för alla, när den tyska pressen för också 50 år sedan, skrev om Sverige som Syndens land med fri sex.

Det var bättre förr!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar