fredag 3 mars 2017

Friskis och Svettis igen

Som tidigare sagts och skrivits, så kommer tyvärr inläggen i fel ordning. Detta är en uppföljning på det inlägg jag skrev tidigare.
I alla fall.
Jag tycker och blir alltmer övertygad om att det är väldigt bra att träna sin kropp även på äldre dar. Och kanske t o m extra viktigt då. 
Fick en personlig kommentar av mitt nedanstående inlägg om F & S av en gammal och god och klok vän - vi kan kalla honom Hasse, men ha heter egentligen Janne, och det var att han tyckte att folk som aldrig hade jagat en fotboll i ungdomstiden eller hoppat över en ribba, helt plötslig klädde sig i grälla kläder och började fjompa sig på gym. Han tyckte det var lite plastigt och konstruerat att dra i olika maskiner för att komma igång.
I o f s, ligger det lite i vad han säger. Jag kommer ihåg 70- och 80 -talen, när alla som hade 85 % i marginalskatt, plötsligt skaffade sig segelbåt och trodde de var seglare. Eller andra som plötsligt skaffade sig rutiga byxor och keps och trodde de var golfspelare och terroriserade hela omgivningen med sitt överdrivna engagemang.
Men det här är annorlunda med att hålla kroppen i trim. Långa promenader och en och annan golfrunda i all ära, men det knappt underhåller det skelett och muskler vi har. Och kroppen i mogen ålder changerar  som en naturlig del i omloppet. Förr var vi döda för flera år sedan i den ålder vi är idag. Och vill vi ha livskvalitet i den tid vi har kvar i timglaset, så tror jag att vi skall träna vår kropp och knopp. Du får tyvärr ingen muskelmassa som hjälper mot skador och förslitningar om du inte hjälper kroppen på vägen.
Sitt mindre och rör dig mera och ta i, käre Hasse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar