måndag 20 september 2010

Sverigedemokrat

är jag absolut inte, men en stor demokrat.
I år hade 7 123 082 personer rätt att rösta. Om vi antar att valdeltagandet var 84%, som det talas om, så innebär detta 5 983 388,8 personer röstade och av dessa svenskar fick SD 5,7% vilket i sin tur innebär 341 053,16 personer (en liten en på slutet) valde faktiskt frivilligt att lägga sin röst på SD.
Skall inte detta räknas i en demokrati? Betyder inte demokrati att det är folket som bestämmer?
Skall några tycka att sådär får inte du tycka?
Om det handlar om terror och andra våldsdåd, så förstår jag att sådana tankar och handlingar måste bekämpas, men om några tycker att invandringspolitiken är rutten och kriminalvården är för snäll, så skall väl inte de bildligt slås ihjäl för detta?
Jag är också fullt övertygad om att det finns en del riktigt fula fiskar inom SD, men nu pratar jag om rättigheten för de nästan 350 000 svenskar som röstat på SD.
Det var ju väldigt nära att nuvarande vänsterpartiet, som säkert många svenskar fortfarande kallar för kommunister och mycket väl minns Stalins vidrigheter och att Lars Ohly grät när Berlinmuren föll, kom in i regeringen.
Hörde jag fel i går kväll, eller sa inte Ohly att nu räcker inte parlamentariska metoder till längre utan nu måste man överväga utomparlamentariska åtgärder??
Hoppsan!!!
Att Bengt Westerberg reste sig ur soffan och gick ut när Ian och Bert Karlsson kom in i studion är en klassiker, och att inte Lars Ohly kunde tänka sig att gå in i samma sminkrum som Jimmy Åkesson, kommer garanterat också bli detsamma.
Och detta innebär ju också att Ohlys närvaro i svenska riksdagen kommer att bli minimal om han inte kan vistas i samma rum som Åkesson.
Men det tror jag inte är någon större förlust för svensk demokrati.
Och om Åkesson frivilligt väljer att plocka äpplen i Skåne, gör det heller ingenting.

1 kommentar:

  1. Vore det inte bättre om vi rev upp freden i Brömsebro och gav tillbaka Skåne till danskarna ( Blekinge kan de också få på köpet....). Då blev vi ju av vid nästan hela problematiken med Sverigedemokrater :-)

    SvaraRadera