tisdag 21 september 2010

Ja, vad skall man säga...

Såg med visst intresse på Aktuellt i kväll och debatten mellan Bengt Westerberg och Ian Wachtmeister angående demokrati och/eller "ta inte i med tång"- mentalitet gällande hantering av SD såväl i valrörelsen som nu efteråt. Och någon nämnde också Voltaire och vad han lär ha sagt.
Jag visste verkligen inte att mitt blogginlägg, som jag skrev igår var så populärt och initierat och hade den spridningen???!!! :-)
Jag tror tyvärr, att såväl alliansen som de rödgröna gjorde ett fatalt misstag, när de försökte baktala och nonchalera SD på alla möjliga och omöjliga sätt. Är rädd för att det kommer att slå tillbaka på dem som kastade stenarna. Och det känns inte ett enda dugg roligt att läsa siffrorna från det parallella valet som har hållits i skolorna heller. Där får SD nästan dubbelt så många röster som i riksdalsvalet.
SvD har idag en uppställning med de 20 kandidaterna, som nu preliminärt kommer in i riksdagen för SD. Man har inte noterat tidigare politisk hemvist på alla, men av dem som har detta visar det sig att 5 st har varit aktiva inom M och Muf, 3 st i S och SSU, 2 inom C och Cuf, 2 inom FP, några från framstegspartiet och en jeppe – den politiske sekreteraren Johnny Skalin har varit medlem i – hör och häpna, S(SSU), M och V!!! Den killen verkar stabil och vet verkligen vad han vill och ändrar sig inte i första taget…
Eller också strävar han febrilt efter att komma in i riksdagen och tjäna 55 000 kr per månad plus 7000 i bostadstillägg, ett hyggligt sommarlov och gratis resor (?), traktamenten och annat godis. Och sitter han mer än 3 år så får han därefter en garantilön i minst ett år.
Två andra är uttryckligen arbetslösa, en är pensionär och 71 år gammal och de kommer inte heller att gråta när första lönekuvertet ramlar ner i brevlådan i slutet av oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar