tisdag 12 januari 2021

Common sense

 Nu har jag ju tyvärr något färre än 86 miljoner följare och inte så många som talar och läser engelska i vardagslag, så överskriften kanske skulle ha varit  Sunt Förnuft.

Men det verkar i många fall saknas därborta på andra siden hos honom, ni vet.

1) Hur tänker man när man hävdar att valet var riggat och att fel gubbe vann? Vilka hade riggat valet? Det finns 50 stater och de är ganska självständiga och där finns vanliga människor som hjälper till att räkna röster och se till att allt gått rätt till. Och i varje delstat finns det säkert hundratals eller tusentals valstugor bemannade med vanliga hederliga människor. Och alla delsummor hålls ner i en stor tratt som ger totalresultatet. Så vilka är dom som har riggat? Och bara i de stater där Biden vann.
Det verkar enligt pressen finnas - förutom storstollen själv, 20-30 miljoner människor som även idag tror det på allvar! Hur tänker de? Har de gått något år överhuvudtaget i skolan? Om de har körkort, dra in det snarast!

2) QAnon. Enligt deras teori, drivs världen av ett underjordiskt sataniskt pedofil nätverk som inte bara sexuellt utnyttjar barnen utan även äter de små för att få evigt liv. (eller något liknande..)- Grattis!

3) Man skall inte vaccinera sig för att Bill Gates har stoppat i mikrochips i vaccinet för att sakta ta över hela världen. Hallå?

4) Gud hör bön! Judeförföljelsen, 9/11, digerdöden, coronan, och den unge man som blev försenad en dag och tog nästa flight från Jakarta och skickade ett sms från kabin innan start med ordalydelsen " be för oss att flygresan går bra" osv osv

5) Mohamed är störst.  Men bara om jag är Shia respektive Sunni. Den andra är skit och skall slås ihjäl.

6) Flat Earth Society. Finns 10 000 - tals medlemmar som är övertygade om att jorden är platt. Bilderna från månen är fake och manipulerade. Vuxna och i många fall, också välutbildade människor. Hade Darwin fel?

7) Den värsta av alla!
Varför heter det Västernorrland och Västerbotten när det ligger så långt österut men kan komma i Sverige. Jo det kommer förstås från stormaktstiden när Sverige hade Finland. Österbotten och Västerbotten. Men det var ju några år sedan. Kan Oslo heta Oslo idag och inte Kristiania, Sankt Petersburg hette Leningrad, Istanbul hette Konstantinopel så kan väl för tusan Västernorrland heta Östernorrland. Turisterna som skall till Sundsvall, hamnar ju i Östersund. Och Östersund får ändra till Västersund förstås. 
Ändra. 
Det är bara sunt förnuft som behövs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar