torsdag 12 juli 2018

Ditten och Datten

1) Du skall ifrågasätta allt, min son!
    Varför det, far?

2) "Det gav extra glädje på moset," sa Frida Hansdotter, när det var just Stefan Holm, som delade ut         guldmedaljen i slalom i Sydkorea i vintras.

3) Nu anklagar hela halva England Mick Jagger, för att ligga bakom förlusten mot Kroatien i fotbolls     VM. Han lär ha otur med sig var han än befinner sig i idrottssammanhang. Så fort han är på plats         eller uttalar sig, så förlorar det lag han håller på. Nu satt hela familjen på läktaren i Moskva.

4) Har fått totalt 19 mm regn på Landsort sedan slutet av april. Solen skiner från blå himmel dag efter     dag. Stannade kvar och tvättade i Nynäs i stället för att ta fm båten ut från Ankarudden i morse.        Igår när jag åkte in for att träna på F&S, så var det då kö på ca 50 m och det innebär minst 1        extratur eller kanske 2, med solsugna och besökande turister. Och vi urinvånare har ingen egen kö.

5) Men på den gamla goda tiden, har det mig berättats, när det inte fanns någon Waxholmsbåt, så var     det lotsbåtarna som såg till att folk kom till och från Öja/Landsort, och då var det annorlunda.
   Då stod vid kajen någon myndig person inom Sjöfartsverket och bestämde i vilken ordning                passagerarna fick kliva ombord. Först var det de lotsar som skulle med - givetvis i rangordning,         sedan  de mer prominenta fritidsboende som hade bott där i några generationer och sedan i           turordning  till någon enstaka turist som man undrade vad han eller hon egentligen gjorde på ön.

6) Och detta är nog inte mer än ca 50 år sedan. Så fort ett samhälle kan krakelera!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar