fredag 20 januari 2017

Världen är upp och ner

Den fria världens stora ledare träffades i veckan i Davos för den årliga konferensen om framtiden.
Om nu Kina tillhör den fria världen kan väl diskuteras, men nu var deras president, som heter ngt som jag inte kan stava till - eller orkar slå upp, där i alla fall för första gången och höll dessutom ett flammande tal om globalisering och framgångar för alla med frihandel mm.
Idag svor Donald J Trump in som USAs 45e president.
Innehållet i hans installationstal var ganska likt det Hitler höll för 70 år sedan. Protektionism. Stäng gränser och släng ut invandrare. Allt vi kommer att göra har bara ett enda syfte. America first!
Karln ljuger, han har ingen riktig verklighetsuppfattning, han tror att han kan allt bäst själv och behöver inte lyssna på någon annan, han är religiös och tror att Gud skall hjälpa USA, den globala uppvärmning är bara bullshit och alla som jobbar i Washington är bara dumskallar, latmaskar och lurendrejare.
Det var nog det sämsta installationstal jag hört på många år. Jag kan inte alla men kommer ihåg delar av Kennedys och ännu mer av Obamas,och de var verkligen bra. Blickade framåt och gav en vision hur man skulle komma dit. Detta var ytterligare ett valtal till de egna supportrarna och fanns inte för att ena befolkningen. Han har de lägsta popularitetssiffrorna någonsin som nyvald president och gör inget för att förbättra läget.
Han är fullkomlig och alla andra har fel om de inte tycker lika dant som han gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar