onsdag 11 januari 2017

Mr Trump

Vad skall vi göra med dig och vad skall vi ha dig till?
Jag har i mitt tidigare liv träffat 2 stycken Mr Trumpare. Den ena var en tidigare chef och den andra var en tidigare svärfar.
Bägge visste bäst i alla situationer och var oerhört känsliga för kritik. Skaffade sig trogna vänner på samma sätt genom att köpa tillgivenhet och lojalitet. Och var oerhört svaga för smicker och beröm.
Och har man en egen låda som man antingen ärvt eller med olika medel lyckas förvärva, så rattar man den på sitt eget sätt och bryr sig väldigt litet om vad omgivningen tycker och tänker. Och lyssnar minimalt till andras råd och synpunkter.
Och det kan gå en viss tid innan allt rasar. För de har ofta så stor makt och påverkan så omgivningen varken törs eller  har kraft att argumentera emot. Precis som i Kejsarens nya kläder.
Men till slut går det åt h-e. Den ena är efterlyst av FBI eller någon annan myndighet i USA för grov ekonomisk brottslighet och sitter på sitt fritidshus i Blekinges skärgård och kan inte röra sig utanför Sveriges gränser och den andra hann dö i tid.
Men nu har vi Mr Trump som inom någon vecka skall svära in som ny president i USA.
Som också  har levt ett liv på toppen av sin egen lilla  värld och nu skall möta den andra och riktiga verkligheten. Meryl Streep, vet inte om stavningen är rätt, men du vet vem jag menar, och hon fick ett pris på någon gala nyligen och i sitt tacktal kritiserade den som inte tyckte att mångfald var bra, och då dröjer det inte många minuter innan USAs nästa president på twitter, bemöter henne och säger att hon är en halvtaskig skådis och inte har någon rätt att kritisera honom....
Var skall detta sluta?
En politiker som inte tål kritik? Det är ju nästan det hela handlar om inom politiken. Att diskutera olika områden och bemöta varandras kritik med sakliga motargument. Och inte bli förbannad och kränkt.
Jag tror Mr Trumps bubbla spricker före den första 4-års periodens utgång.
Och kom ihåg, var du läste detta först!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar