söndag 16 februari 2014

Petter Northug J:r

Petter är nog en av världens genom tidernas bäste skidåkare.
En kaxig och självbelåten och oövervinnerlig atlet inom sitt område. Han har tydligen alltid gått sin egen väg och fullkomligt struntat i vad mamma Norge vill och hur man skall träna och var och när.
Är resten av landslaget på höghöjd så fiskar han sej och när  de andra har samlingar så befinner han sig någon annan stans.
Men ofta bäst när det gäller och förlorar sällan en spurt mot någon annan skidåkare i världen.
OS i Sotji har varit en riktig skufelse för det norska skidlandslaget. Inget har fungerat vare sig för herrar eller damer i den utsträckning man hade tänkt sig.
De svenska damerna vann OS guld i går på stafetten 4x5 km - en gren som var vigd för  Norge som sedan kom på 5:e plats.
Idag var det herrarnas 4x10 km med Northug på sista sträckan. Sveriges startman- den nykomlige Lars Nelson, tappade skidan i första backen, men lyckades i alla fall komma in först till växlingen, och sedan var det Daniel Rickardsson på andra sträckan som hade i starten ett stort försprång för den norske Rönning när han kom för växling.
Osv osv.
Och stackars Petter när han gick ut på sista sträckan för Norge, så låg han 25 sek efter vår svenske Marcus Hellner och nu skulle det nog bli köra utav bara den.
Icke sa Nicke!!
De svenske försvann i fjärran och stackars kaxige Petter försvann bakåt i tid.
Stor glädje för Sverige med ett fullständigt utklassat OS guld och eländes elände för Norge.
Vi vann stort med Ryssland på andra plats och Frankrike på tredje och sedan kom allas vår Petter inglidande i mål som nummer fyra.
Och vad händer då?
Jo, han åker fram till det franska laget och klappar grabbarna på axeln och gratulerar!! Sedan åker han fram till det ryska laget och gör detsamma.. Och därefter till det svenska som stod längst bort.

Petter Northug av alla människor, han som hatar att förlora och som ofta gör en målgest för att förödmjuka sina konkurrenter. Speciellt om de är svenska.
Det var nog bland det vackraste jag har sett på länge!
Heder åt denna skitstövel som i nederlagets stund stiger fram som en riktig sportsman!!  
Det hade jag aldrig trott om någon berättat för mig och om jag inte hade sett det själv med egna ögon..

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar