onsdag 6 juni 2018

Det ena och det andra

I förra veckan låg ett av  kustbevakningen fartyg, ca 200 m väster Västerhamn. Flyttade sig sakta fram och tillbaka. För där låg gubbarnas laxnät  och här skulle kollas om det var rätt märkt mm. Så här års kommer nämligen blanklaxen vandrande förbi i havet alldeles utanför Landsort för att så småningom ta sig upp till sina älvar en bra bit norrut där de föddes för att lägga sin rom respektive mjölke om de hittar någon lämplig partner. Ungefär som sker på land när vi söker oss till folkparken i Härnösand en lördagskväll.

Lasse,  var med i det lilla gäng - där även jag var med , nere i hamnen och kollade båtens underliga  framfart. Han hade med namn och telefonnummer föredömligt märkt sina bojar, och när vi stod där, ringde det i hans mobiltelefon.
"Hej, det är Kustbevakningen" osv. De ville veta vilka som inte hade märkt sina bojar lika bra som Lasse.
Där stod vi 6-7 gubbar - hälften födda pä ön och arbetande inom Sjöfartsverket och vi den andra hälften pensionerade direktörer från fastlandet, och alla undrade om det inte fanns viktigare saker för Statens tjänstemän att göra. Men det var ju vackert väder..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar