onsdag 9 januari 2013

Inte nu igen..


Jag hatar att säga:” Vad var det jag sa´!”

 

Inte skall väl en halvgammal pensionär med viss skrivklåda – bättre att ha skrivklåda än annanl klåda, men de höga hönsen borde väl veta bättre än jag.

Flera gånger har jag på bloggen skrivit om det värdelösa att investera miljarder i försvaret. Bara att kasta pengarna i sjön. Lägg dem på skola, sjukvård och omsorg.

Nu äntligen i veckan, gick ÖB Sverker Göransson ut med att Försvaret idag bara kunde skydda en del av Sverige t ex Göteborgs hamn, och i bara 5 dagar. Sedan behövde vi ha hjälp från utlandet mot den elaka fienden – vem det nu är som vill ha Göteborgs hamn, är en annan fråga…

Och så vill han i andra mungipan få ytterligare miljarders miljarder för att utveckla JAS Gripen. Då kanske vi också kan försvara Liseberg i ytterligare 1 dag.

Men vad i h-e!!

Och detta har i princip hela svenska riksdagen varit överens om.

Finns det ingen som tänker lite längre?

Verkar som vi får – som tidigare nämnts, att hoppas på Schweizarna i projektet. Men det verkar tyvärr tveksamt vid eftertanke.

De har ju inte haft ett krig på 700 år, så det kanske är dags nu att försvara sig de närmaste hundra åren med JAS planen de också eventuellt tänker beställa..

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar