torsdag 24 maj 2012

Vart tar världen vägen?

Förr i tiden, var alla tacksamma för det lilla.  Fick man ngt extra, så var det kalas och " och inte skall väl vi få ngt.."
    
 

På senare tid har  vi direktörstyper och även andra normala människor, bara räknat som givet, att bara få det bästa och i överflöd.
Ute i ytterskärgården,  där jag och min surfplatta just nu befinner oss, finns det fiskmåsar och trutar och annat liknande flygetyg. Hungriga typer som kastade sig över allt ätbart under skrik och skrän och stor konkurrens.
 Men nu är det annorlunda. Lade några nät igår kväll och fick lite  strömming, många feta flundror, och gjorde som man gör i skärgården med soptömning en gång i veckan. Ute med renset på klipporna, så slipper vi all odör av gammalt fiskrens. De vita flygarna tar allt på ett tjilivipp.
I morse la jag ut dagens skörd inkl en mindre flundra. Det tog åtminstone en kvart innabn den första fågeln började diskret sväva ovanför godsakerna.Bara kollade och dök inte som en galning som förr. Efter ytterligare en stund så var det fler svävare men ingen som kastade sig över godsakerna. Till slut så - under en gäspning, så landade de och började äta. När jag tittade till efter några timmar, så låg flundran fortfarande kvar. Vad i h-e!!
Jag fick gå ut och klippa upp flundran i mindre delar, lägga fram en linneservett, då kunde de i sin anspråklöshet, tänka sig att provsmaka flundra i bitar.Verkar som det också finns flygande direktörer nu för tiden och utan VIP-kort...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar