fredag 22 oktober 2010

Det är skillnad på pojkar och män

Ikväll spelades kvartsfinalerna i Stockholm Open i tennis.
I den första finalen möttes favoriten Robin Söderlind - 5:a på världsrankingen, tysken Florian Mayer ca 59:e plats eller ngt sådant.
Söderlind fick en kanonstart men Mayer hängde på. Det gick så långt - trots att Söderlind hade flera chanser att det blev tie break. Och där vann tysken, mot alla odds med 10-8.
Sedan blev det andra set. Då skulle minsann Robin visa var skåpet skulle stå. Och det visade sig att inte var det i Tibro utan i Tyskland. Förlorade med 6-1 i andra set och matchen var över. Pufff!
Favoriten försvann pga av nerver eller desperation.

I nästa kvartsfinal skulle Roger Federer spela mot sin landsman Stan Wawrinka. Inbördes möten var 5-1. Federer förlorade en match - dagarna efter han hade gift sig, och det är ju förståeligt och glädjande för fru Federer...
Den ena nr 2 på världsrankingen och den andra runt 50 också tror jag.
Wawrinka vann första set med 6-1. Slog på allt och allt gick in. Ledde med 2-0 i andra då Roger Fedrerer sade till sig själv: "Så här kan vi inte ha det!"
Vände hela matchen och vann 2:a set med 6-3 och skåpade ut landsmannen i tredje med 6-2.
Det är detta som skiljer pojkar från män. Män viker inte ner sig när det ser besvärligt ut - de presterar bättre i stället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar